Autorisert regnskapsførerselskap                                                 +47 95 99 34 44                                                 post@firmakompetanse.no

Hvordan digitalisere bedriften

Noen ganger kan det å beholde gamle måter å gjøre ting på føles trygt. Mange bedrifter har derfor gamle rutiner og ineffektive måter å drive på. Digitalisering av bedriften vil bidra til å gjøre bedriften mer lønnsom på sikt og gjøre bedriften din mer attraktiv ovenfor samarbeidspartnere. En annen stor fordel ved å digitalisere bedriften er økt fleksibilitet. Med skybaserte løsninger kan alle i bedriften jobbe fra hvor som helst så lenge det er tilgang til internett. På den måten er man ikke avhengig av å sitte på kontoret for å gjøre jobben.

Nedenfor har vi skrevet noen grep for å digitalisere bedriten

 • Motta faktura via EHF eller e-post direkte i regnskapssystemet

  EHF-faktura er en elektronisk faktura som sendes direkte fra avsender til mottakers økonomisystem. Fakturaen er standardisert som gjør det enklere for økonomisystemer å lese av fakturaen. På den måten kan du automatisere mye av det regnskapsrelaterte arbeidet.

  For mer info om hvordan sende og motta EHF faktura kan du lese her eller kontakt oss.
 • Motta og oppbevar mest mulig digitalt

  Forsøk å bruke mindre papir der det er mulig. Digitale dokumenter er gratis så fremt man har nok lagringsplass. På den måten slipper man å betale for selve papiret, arkiveringen og avfall. I tillegg hjelper du miljøet. Se på rutinene i selskapet og etter mulighetene for å digitalisere arbeidet.


På lang sikt er det også smart å satse på

 • Automatisering

  Automatiser så mye du kan slik at du ikke bruker mye tid på rutiner. Her kan bedriften spare mye tid og kostnader. Hvis bedriften bruker mye tid på enkle oppgaver kan man rådføre seg med en tredjepart for levering av automatiseringstjenester. De oppgavene som brukes mest bør prioriteres.
  Om det er vanskelig for bedriften å automatisere arbeidet bør man likevel sørge for at arbeidet kan bli utført uten å bli stoppet av trege programmer eller eldre datamaskiner. Om dette blir et problem bør man vurdere innkjøp av nytt utstyr.

hvorfor digitalisere bedrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Firmakompetanse AS
Ta kontakt med oss

  Firmakompetanse AS
  Send us a message