Autorisert regnskapsførerselskap                                                 +47 95 99 34 44                                                 post@firmakompetanse.no

Hvilke regler gjelder for fradrag for skatt på julebord?

Det nærmer seg julebordsesong, så denne gangen tar vi en gjennomgang på aktuelle regler rundt fradrag på skatt på julebord.

Først og fremst må foretaket ha ansatt(e) som til sammen utgjør én hel stilling, (og som ikke er familiemedlemmer), alle i firmaet må inviteres og tilstelningen må foregå innenfor rimelige grenser.

Deretter er det greit å vite forskjellen på momsfradrag og skattefradrag. Det er ikke fradragsrett på moms i forbindelse med julebord. Derimot får du et skattemessig fradrag når det gjelder f.eks gaver, buss, mat, brus, øl, drikke, taxi, o.l. så lenge det skjer innen rimelige grenser. Skattemessig fradrag vil si at du har rett til å kostnadsføre utgiftene i foretakets regnskap og så kreve fradrag på skatten.

Skattefritaket gjelder også andre personer som er knyttet til bedriften, dvs. eier, styremedlem, ansatt aksjonær mv. med ledsager.

Noen aktuelle regler:

Dersom feiringen foregår slik at overnatting er i kombinasjon med julebordet kan man få skattefradrag for hotellovernatting med inntil to overnattinger. Blir det flere overnattinger blir hele oppholdet skattepliktig. Det er heller ikke tillatt å kreve skattefradrag for alkohol over 22%. Nytt fra i år er det at man kan gi gaver til ansatte opptil kr. 2.000,- før det blir skattepliktig (tidligere kr. 1.000,-). Kontanter gjelder ikke som gave og er skattepliktige.

fradrag skatt julebord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Firmakompetanse AS
Ta kontakt med oss

    Firmakompetanse AS
    Send us a message